Beter leren ademen

You are here: Home / Beter leren ademen

Wil je beter leren ademen? Meer rust, ruimte en ontspanning ervaren? Door ademwerk te doen werk je op celniveau en kom je in contact met wie je bent en wat je werkelijk wilt.

Je begint met het openen van de volledige ademhaling. Hierdoor bevrijd je afgesloten delen in het ademhalingssysteem. Energieblokkades kunnen worden opgeheven en het wordt mogelijk om tot diepere lagen van het bewustzijn toegang te krijgen.

Ademhaling yoga

Ademwerk kun je inzetten:

  •  om je dieper te kunnen ontspannen
  •  om beter in contact te komen met je gevoel
  •  voor persoonlijke ontwikkeling
  •  bij vermoeidheid, voor meer energie
  •  bij onderdrukte emotionele blokkades op te lossen

In het leven maken we van alles mee en daarbij ‘houden we soms de adem in’. Wat nu als we vrijer kunnen ademen en daardoor vrijer kunnen leven? Wanneer je vrijer leert ademen kun je meer gezondheid, kracht, focus en geluk ervaren. Wil je meer ontspanning en energie? Een juiste ademhaling is de basis. Kom uit je hoofd en in je lijf.

Yoga ademlessen

Tijdens een ademles installeer je je heerlijk liggend op de mat met een dekentje over je heen. We beoefenen onder andere Pranayama (rustige adembeheersing oefening uit de yoga) en de actievere ademtechniek de verbonden ademhaling. Je kunt zowel een individuele ademles afspreken als meedoen met de groepslessen.

In de leerzame ademcursus wordt je in 5 lessen stap voor stap begeleid in diverse ademtechnieken. Je wordt uitgenodigd om thuis te oefenen tussen de lessen door. Zo krijg je steeds meer bewustzijn op jouw ademhaling en krijg je de technieken onder de knie. Kijk onder cursussen voor meer informatie en de eerstvolgende cursusdatum.

Heb je de cursus gevolgd? Onze ervaring is dat regelmaat in beoefening belangrijk is om de voordelen en ontspanning te kunnen blijven ervaren. Je bent van harte welkom voor de wekelijkse lessen in het rooster of maak afspraak voor een intake gesprek. Zo ontdekken we hoe jouw pad naar meer ontspanning eruit kan zien.

 

Reactie deelneemster;

“Om meer uit mijn hoofd te komen en te ontspannen doe ik al enige tijd yoga bij Jolanda. Ik vind het heerlijk en ga altijd opgeladen naar huis. Jolanda is enthousiast, betrokken en nuchter. Zij creëert een veilige en open sfeer in de les. Sinds ik van de ademtraining “ geproefd “ heb wil ik meer. Ik wordt er ontzettend blij van, de stille in jezelf, de lichamelijke sensaties en de emotie. Het is zo bijzonder dat ik het met iedereen wil delen omdat ik iedereen deze ervaring gun.”

Antoinette