Merel van Bockxmeer

You are here: Home / docentes / Merel van Bockxmeer

Graag stel ik je voor aan onze Qi Gong docente Merel

Mijn interesse voor Qi gong is begonnen tijdens mijn opleiding als acupuncturist (gestart in 2015). Daarvoor had ik al wel yoga en Tai Chi gedaan. Maar toen ik kennis maakte met Qi gong was ik er meteen weg van. Deze bewegingen zijn onderdeel van de Chinese geneeskunde, omdat ze zo waardevol zijn voor de gezondheid. Het bijzondere is dat ik het effect van de oefeningen direct kon merken. Sinds die eerste kennismaking heb ik de Qi gong oefeningen niet meer losgelaten. Ik start er mijn dag mee en dat maakt dat ik fit, vitaal en rustig voel tijdens de dag.

 

Ik ben vooral geïnteresseerd in de medische qi gong vormen. In 2019 heb ik mijn instructeursdiploma voor Chineng qigong gehaald. En begin 2020 ben ik gestart met Healing Tao Qi gong instructeursopleiding.

Sinds 2018 heb ik mijn eigen acupunctuurpraktijk en ben nog steeds erg geïnteresseerd in de Oosterse wijze van leven, die gericht is op het bewaren van de balans. Ik vind het mooie van lesgeven dat ik iets kan delen van mijn kennis en enthousiasme.

De Qi Gong lessen van Merel vind je onder de Videotheek.