Qi gong

You are here: Home / Qi gong

Onze Qi Gong lessen zijn beschikbaar onder de Videotheek.

Qi gong is duizenden jaren geleden in China ontstaan. Je zou kunnen zeggen dat Qi gong de Chinese yoga is.  De oefeningen zijn gericht op het laten stromen van de energie, wat een positief effect heeft op het gevoel van ontspanning en de gezondheid. Het idee erachter is dat wanneer de energie goed stroomt, het lichaam krachtig is en er rust is in je hoofd. De positieve werking van de oefeningen op je gezondheid raakt meer en meer bekend in het westen. Inmiddels beoefenen miljoenen mensen over de hele wereld Qi gong.

Laat de energie goed doorstromen

Door spanning, zorgen of een verkeerde houding kan energie vast gaan zitten. Dit kun je voelen door pijnklachten in bijvoorbeeld rug, nek of schouders. Door te rekken en strekken gaat de energie weer goed doorstromen. De oefeningen worden rustig en met aandacht uitgevoerd. Dit maakt dat je je vaak nog lang na de les rustig en krachtig voelt. Het regelmatig beoefenen van Qi gong kan ervoor zorgen dat je minder stress en meer ontspanning ervaart, je sterker in je schoenen staat en je beter voelt.

Qi gong is voor iedereen

Het mooie van Qi gong is dat het niet ingewikkeld is en het voor iedereen werkt.

Wil jij echte ontspanning ervaren en zorgen dat de energie weer gaat stromen? Boek dan je online Qi Gong les in de Videoheek.