Wat is Dru Yoga?

You are here: Home / Wat is Dru Yoga?

Dru yoga wordt ook wel ‘yoga van het hart’ genoemd. Dru yoga is een vloeiende vorm van bewegen waarbij een reeks van asana’s (lichaamshoudingen) als een flow in elkaar over lopen. Je volgt de bewegingsflow die wordt ondersteund door de ademstroom. Dru Yoga series zijn heel toegankelijk voor zowel de beginnende als de gevorderde yogabeoefenaar. Deze series worden Energy Block Releases (EBR) genoemd en zijn bedoeld om (energie)blokkades op te heffen. Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan er momenten van stilte die we de ‘Dru momenten van stilte” noemen.

Waarom werkt dru yoga met de wervelkom?

In de Dru yoga komen alle bewegingen vanuit de rug. Een gezonde rug is de basis voor een gezond lichaam.

Wat doet dru yoga?

Dru yoga activeert de energie rondom je hart. Het is erop gericht om gevoelens van stress en spanning te verlagen. De focus ligt op de stilte van het moment. Als je de stilte in jezelf kunt vinden zal je je hierdoor goed en vredig gaan voelen.

Dru yoga maakt je daarnaast bewust van je lichaam en leert je te luisteren naar je lichaam. We worden daardoor meer instaat gesteld om te voelen wat je lichaam je wilt vertellen.

Verder zorgt Dru yoga ervoor dat je flexibeler wordt.

Wat is het verschil tussen Dru yoga en Hatha yoga?

Bij zowel Dru yoga als Hatha Yoga en iedere andere vorm van yoga, is het doel om lichaam, geest en hart met elkaar in verbinding te brengen. Met het beoefenen van yoga breng je het lichaam meer in balans. Het belangrijkste is dat je leert te luisteren naar jezelf. Door acceptatie zal je merken dat je nog beter de uitwerkingen kunt voelen. Het grootste verschil tussen Dru en Hatha is dat bij de Dru Yoga het accent ligt op de prachtige voortdurende dynamische bewegingen gedurende de hele serie (EBR). Dru yoga is een mildere vloeiende vorm van yoga.  Hatha Yoga is meer een statische vorm van yoga.