Yoga in Hoorn

You are here: Home / Yoga in Hoorn

Zoek je een Yoga school in Hoorn?

Yoga de Zonnetuin is een yoga school voor dames. Wij verzorgen verschillende soorten Yoga waaronder Dru yoga, Qi gong, Yoga Nidra, ademtraining en buiten yoga. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, bij ons ben je van harte welkom.

Yoga de Zonnetuin is opgericht in 2012 nadat Jolanda Clay Dru Yoga ontdekte. Toen zij deze yoga vorm ontdekte was zij daar direct verliefd op geworden. Jolanda’s lichaam en geest werden weer ‘vrienden’ met elkaar, kwamen meer op één lijn na een periode van afwezigheid van gezondheid. Jolanda wordt nog steeds heel blij van de prachtige milde en vloeiende bewegingen in deze yogavorm.

Dru yoga

Dru yoga kenmerkt zich door de vloeiende bewegingen en is een milde vorm voor het lichaam. De wervelkolom is onze basis en speelt een belangrijke rol. Met Dru yoga zorg je voor een dynamische wervelkolom en een soepel lichaam. Energieblokkades kunnen worden opgeheven en het wordt mogelijk om tot diepere lagen van het bewustzijn toegang te krijgen. De houdingen en sequenties worden met zachtheid uitgevoerd.

Dru yoga is geschikt voor iedereen die zijn lichaam soepel en sterk wil houden en een verbinding zoekt met zijn eigen kracht en rust/- stiltepunt.

Qi gong

Qi gong is duizenden jaren geleden in China ontstaan. Je zou kunnen zeggen dat Qi gong de Chinese yoga is. De oefeningen zijn gericht op het laten stromen van de energie, wat een positief effect heeft op de gezondheid. Het idee erachter is dat wanneer de energie goed stroomt, het lichaam krachtig is en er rust is in je hoofd. De positieve werking van de oefeningen op je gezondheid raakt meer en meer bekend in het westen. Inmiddels beoefenen miljoenen mensen over de hele wereld Qi gong.

Qi gong is geschikt voor iedereen die pijnklachten heeft in de rug, nek of schouder en weer vrij wil bewegen.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent slaap van de yogi. Het is een helende, liggende vorm van meditatie die je via de verschillende slaapfases (hersengolf-fases) in een diepe staat van ontspanning (Theta/Delta) brengt. Het brein blijft hierbij actief. Het beoefenen van 45 minuten van Yoga Nidra staat gelijk aan 2 a 3 uur gewone slaap. Hiervoor worden verschillende lichaams-, adem- en bewustzijnstechnieken in een begeleide, gestructureerde meditatie gebruikt.

Yoga Nidra heeft een positief effect op bijvoorbeeld slapeloosheid, stress, angsten, spanning in de spieren, depressie/burn-out en hoge bloeddruk.

Yin Yoga

Yin yoga is een vorm van yoga die in plaats van het soepel maken van de spieren (yang) zich focust op het soepel maken van de gewrichten en het bindweefsel (yin). Door deze soepel te maken wordt het bindweefsel en de gewrichten sterker. Dit zorgt voor een verbeterde houding en kan klachten in de gewrichten verminderen. Door het bindweefsel en pezen op een zachte manier te rekken kan ook daar de energie in het lichaam beter stromen.

Yin Yoga richt zich op het soepel maken van gewrichten en het bindweefsel.

Vinyasa Flow

Vinyasa betekend in het Sanskrit ‘flow’. In Vinyasa volgen verschillende houdingen elkaar in een vloeiende manier op. Hierbij stuurt de ademhaling het ritme van de beweging. Op die manier maken we het lichaam langzaam warm zodat de energie door het lichaam kan gaan stromen. Na actieve bewegingen sluiten we de les af met een liggende ontspanning.

Vinyasa Flow is ideaal voor wanneer je in het dagelijks leven veel zit!

Ademtrainingen

Wil je beter leren ademen? Meer rust, ruimte en ontspanning ervaren? Door ademwerk te doen werk je op celniveau en kom je in contact met wie je bent en wat je werkelijk wilt. Je begint met het openen van de volledige ademhaling. Hierdoor bevrijd je afgesloten delen in het ademhalingssysteem. Energieblokkades kunnen worden opgeheven en het wordt mogelijk om tot diepere lagen van het bewustzijn toegang te krijgen.

Door ademwerk te doen werk je op celniveau en kom je in contact met wie je bent en wat je werkelijk wilt.

Yoga in Hoorn

Wil jij meer verbinding met jezelf en jouw lichaam, stress verminderen, beter slapen, weer vrij kunnen bewegen of gewoon lekker bewegen en ontspannen? Dan is Yoga de Zonnetuin echt iets voor jou. Met ons team van gespecialiseerde docentes verzorgen we met liefde en plezier jouw rustpunt in de week. Heb je zin gekregen in Yoga? Leuk, je bent van harte welkom, boek nu jouw les!